Man behøver ikke at være velhavende for at holde en dåbsfest i folkekirken. Det vigtigste, der foregår i kirken, er gratis. Da jeg skulle have døbt mit første barn, var jeg endnu ikke i arbejde og havde lige afsluttet mine studier. Min mand var også helt nyuddannet, så vi havde ikke en krone ekstra at gøre godt med, men vi holdt alligevel en fantastisk fest!
Her kommer mine tips til hvordan man kan gøre meget med få midler:
- Vi bad vores venner om at medbringe mad i stedet for at købe gaver. Maden var vores venners gave.
- Hvis man synes barnet skal iføres en dåbskjole, kan der lånes en. Helsingør Familietjeneste har nogle kjoler der lånes ud uanset hvilken kirke i Helsingør Kommune man holder dåb.
- Man kan selv lave noget fint billigt pynt til bordene, læs om det her.
Barnet bliver medlem af folkekirken ved dåben, og det, der foregår i kirken, stilles derfor gratis til rådighed. Man skal altså ikke betale for at få sit barn døbt. På dagen, hvor barnet døbes, kan man nyde gudstjenesten, nyde musikken, det særlige rum og den festlige stemning.
Dåben er gratis og udtryk for Guds kærlighed.
Men dåben er også gratis på en hel anden måde. Det er nemlig Guds nåde, der er på spil i en dåb. Dåben er gratis og udtryk for Guds kærlighed. Ordet ”gratis” og ordet ”nåde” betyder det samme. Gud giver os en gratis dåb. Gud giver os af sin kærlighed.
Man kan altså godt holde dåbsfest i kirken uden at eje en krone, sådan helt gratis!